Wonder?Woman

Karácsonyi őrület egy divatüzlet szemszögéből

A legutóbbi bejegyzésemet egy utazás ihlette, és úgy tűnik ez most sem lesz másképp. Lassan nekilátok a csomagolásnak, hogy a karácsonyt megelőző napokban még egy utolsó izgalmas, ugyanakkor nagy odafigyelést igénylő kötelességemnek tegyek eleget. Az úticél újra Milánó, a feladat pedig a következő évi őszi-téli kollekció kiválasztása. Sokaknak korainak tűnhet, bizony ennyi idő szükségeltetik ahhoz,… Tovább »

“A jövőd kulcsa a mindennapi rutinodban rejlik.”

Egy kissé álmosan indult ez az év. Talán a megszokottnál is álmosabban. Az előző nem ért véget nagy csattanóval, nem kongattak harangokat, inkább olyan volt mint azok a régi játszótéri négyüléses sergők – amiktől ma szülőként már a szívroham kerülgetne -, szépen lassan indult be, aztán szélsebesen forgott körbe, én pedig a kezdeti ijedtség után… Tovább »

Amikor minden törik, szakad vagy szétesik…babás hosszú hétvége

Már két napja, hogy véget ért a rövid pihenésünk, és meg kell állapítanom, hogy bizony nagyon hamar hozzá tudnánk szokni a jóhoz. A hosszú hétvége átka, hogy utána még napokig kóvályog az ember, emészti az élményeket és a szeme sarkából lesi a naptárat, vajon mennyit kell még aludni a következő hétvégéig. Mindazon napi tevékenységeket, amelyeket… Tovább »

Babaposzt: Az otthonszülés, és egy meg nem adott esély…

Alapvetően nagyon ritkán foglalok állást baba-mama témában, és ezt a mostanit sem tervezem bő lére ereszteni, mindössze arról van szó, hogy néhány, e tárgykörben íródott cikk nyomán már napok óta foglalkoztat a dolog, és muszáj kiírnom magamból, még akkor is, ha ez sokakból vegyes érzelmeket vált ki. Az olyan kérdésekről folyó parttalan vitákat, mint pl…. Tovább »

HMJN? 10. rész – Reklámforgatástól a pelenkacseréig

Az utóbbi napokban kicsit eltűntem. Ennek az az oka, hogy egy némileg túlvállaltam magam, szuperanyu álarcát magamra öltve azt képzeltem, hogy a baba mellett is minden új és régi tervem ugyanúgy tudom kivitelezni mint azt régen tettem volna. Ennek pedig egy kellemetlen mandulagyulladás lett a vége, így mára hű társam a citromos zöld teám, amit… Tovább »

Romantikus program gyerek(kel)/mellett-Tényleg kivitelezhetetlen?

  Namármost. A blog, amit írok, szándékosan nem kismamablog. Annak ellenére, hogy kismama vagyok és a napjaim 80%-át a gyönyörű, pici, imádnivaló kisManóm teszi ki, akit legszívesebben egész álló nap csak puszilgatnék. Annak ellenére, hogy sokszor órákig trécselek a barátnőimmel a gyereknevelésről, szoptatásról, hozzátáplálásról és mindenféle olyan dologról, ami hozzátartozik egy babás család életéhez. Ennek… Tovább »

HMJN? 4. rész-Változások…

Ma 3 napja, hogy megosztottam az ismerőseimmel a blogot és létrehoztam egy Wonder?Woman Facebook oldalt, hogy aki szívesen olvas tőlem egyszerűbben értesülhessen az új bejegyzésekről. Azóta sok pozitív visszajelzést kaptam, olyanoktól is, akikkel évek óta nem beszéltem, találkoztam, és be kell valljam nagyon jól esett. Az egyik előző írásomban  épp az ilyen kapcsolatokat boncolgattam, hiszen attól, hogy… Tovább »

HMJN?3. rész-Edzésprogram indul…

Vasárnap fél év után először beléptem az edzőterembe. Annyira izgultam előtte, hogy csak harmadik nekifutásra sikerült minden holmit összeszednem, amit vinni akartam, és az utolsó pillanatban majdnem le is beszéltem magam ilyen-olyan indokokra hivatkozva, de aztán végül győzött a szilárd elhatározás. A fél évvel ezelőtti költözés miatt az eddig megszokott termet is újra kellett cserélnem…. Tovább »

Karriertervezés-Élet a szülés után

Bejegyzésemhez az elbűvölő hópelyhes reggel szolgált inspirációval, ezért indíthatnék úgy is, hogy Szép jó reggelt!, de magamat ismerve tudom, hogy mire a röpke poszt végére érek már majd mindannyian az ebédhez készülődtök. Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű kis jelenség, mint a havazás mennyi emléket, gondolatot szabadít fel az emberben és mennyire befolyásolja a hangulatot. Éppen… Tovább »

Költözz akár egy profi!

Eddigi életemben 25-ször költöztem. Jesszusom!Leírva még ijesztőbb ez a szám, de tény, hogy van benne némi tapasztalatom. Ha villámgyorsan össze kell hajtani egy költözős dobozt, vagy negyed óra leforgása alatt összepakolni egy teljes konyha tartalmát (úgy, hogy a cipekedéskor nem törik össze!), akkor arra én vagyok a megfelelő ember. Az egész még a gyerekkoromra nyúlik… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!