Wonder?Woman

Karácsonyi őrület egy divatüzlet szemszögéből

A legutóbbi bejegyzésemet egy utazás ihlette, és úgy tűnik ez most sem lesz másképp. Lassan nekilátok a csomagolásnak, hogy a karácsonyt megelőző napokban még egy utolsó izgalmas, ugyanakkor nagy odafigyelést igénylő kötelességemnek tegyek eleget. Az úticél újra Milánó, a feladat pedig a következő évi őszi-téli kollekció kiválasztása. Sokaknak korainak tűnhet, bizony ennyi idő szükségeltetik ahhoz,… Tovább »

Egy 3 dimenziós berendezés, ami forradalmasíthatja a divatszakmát!

Már több alkalommal terveztem írni a 3D szkennelés izgalmas világáról a divatban itt a blogon, de mivel egy olyan újdonságról van szó, ami itthon tényleg csak kevesek számára ismert, szerettem volna közérthető módon megfogalmazni, és néhány képpel illusztrálni nektek. Többen emlékezhettek még, hogy a nyári gyakorlatomat tavaly Kovács Erikánál töltöttem, aki a KE Fashion márka… Tovább »

Sokoldalú hajformázó az egészségesen fénylő tincsekért

Két évvel ezelőtt, ha valaki azt mondja nekem, hogy valaha hajápolási tanácsot fognak tőlem kérni, biztosan csodálkozó szemekkel néztem volna rá. A blogon a legtöbb levelet kismamáktól kapom, akik szeretnék felpezsdíteni a régóta elhanyagolt ruhatárukat, de legalább ennyi kérdés irányul arra, hogy mivel formázom, illetve festem a hajam. Következzék hát egy ízig-vérig csajos poszt a… Tovább »

Szülés után 9 hónappal- Búcsú a pluszkilóktól…

Eltelt újabb két hónap a legutóbbi hasonló bejegyzésem óta, amikor is értékeltem a kezdeti időszakot, amit azzal töltöttem, hogy feltápászkodva a kanapéról, félretéve a bonbonos dobozt és az általuk megszokott nagyon kényelmes életmódot, megpróbáljam visszaszerezni a némileg megtépázott önbizalmamat, és felvenni a kesztyűt a terhesség és a szoptatás okozta pluszkilókkal. Ez pedig nem mást jelentett,… Tovább »

Retusálatlan női testek a 4-ik trimeszterben!

Vannak akik már a szülést követő néhány hétben visszanyerik a terhesség előtti formájukat, megússzák plusz kilók, striák és az áldott állapot keveset hangoztatott egyéb hozadékai nélkül, esetleg még karcsúbbak is lesznek a szoptatás alatt, de lássuk be nem ez az általános tapasztalat. A média ebben a témában is “nyakig benne van”  azon sztereotípia kialakulásában, miszerint… Tovább »

Cipőmustra – minőség a mennyiséggel szemben!

Régebben a cipők, ruhák és kiegészítők terén mindig a mennyiség volt az elsődleges szempontom. Ha volt némi félretett pénzem egy kis shoppingra, és bár tudtam pontosan előre, hogy mire is lenne szükségem, a boltba lépve a leárazások mindig galád módon elcsábítottak. Ennek az eredménye pár nap önfeledt boldogság volt, majd a harmadik mosás/gyalogtúra utáni felismerés,… Tovább »

Húsvétkor borult a diétád? Nincs még késő…

Hmm…gondolom a cím alapján sokan magatokra ismertetek, nos ebben a cipőben járok én is. A hétvége előtt a húgommal megegyeztünk, hogy mivel ő sem szeretné megszakítani az elmúlt időszakban olyan nehezen bevezetett és sikeres egészséges életmódot, majd figyelünk magunkra és egymásra, megpróbálunk nem elmerülni a húsvéti finomságok álnokul hívogató tengerében. Ez úgy nagyjából fél napig… Tovább »

Alakformálás és diéta szoptatás alatt – Az első két hónap eredménye

Ezen a héten volt két hónapja, hogy elindítottam “JóNő Projectemet”, és fél év kihagyás után újra ellátogattam az edzőterembe. A terhesség alatt végig jártam edzeni, olyan mozgásformákat választva, melyek nem jelentenek veszélyt születendő babámra, és számomra sem megterhelőek, de segítenek, hogy feltápászkodjak a kanapéról és, hogy az elfogyasztott édesség-mennyiség ne rögtön pluszkilókban mutatkozzon meg. Ha… Tovább »

Az igazi nő…

“Az igazi nő magabiztos. Nem fut a férfiak után.Tud érinteni, és tudja értékelni az érintést. A szemével, a mosolyával, az egyéniségével hódít. Az igazi nő kinövi azokat a kicsinyes téveszméket, miszerint mindenféle nővel versengeni kell. Az igazi nő tudja, hogy mikor kell lépnie, milyen irányba, és azt is, hogy mikor kell feltétel nélkül megadni magát.”... Tovább »

Az “Álomnő” te magad vagy!

Teljesen véletlenül találtam ezt a képet, de nagyon örültem neki, mert tökéletesen megtestesíti mindazt, ami a blogom lényege. Mert ha jobban belegondolunk ki is tekinthető “álomnő”-nek? Az, aki minden szabadidejét azzal tölti, hogy az alakját, a sminkjét, a haját tökéletessé formálja, de ez a munka olyannyira felemészti minden energiáját, hogy észre sem veszi a körülötte… Tovább »

HMJN? 10. rész – Reklámforgatástól a pelenkacseréig

Az utóbbi napokban kicsit eltűntem. Ennek az az oka, hogy egy némileg túlvállaltam magam, szuperanyu álarcát magamra öltve azt képzeltem, hogy a baba mellett is minden új és régi tervem ugyanúgy tudom kivitelezni mint azt régen tettem volna. Ennek pedig egy kellemetlen mandulagyulladás lett a vége, így mára hű társam a citromos zöld teám, amit… Tovább »

Romantikus program gyerek(kel)/mellett-Tényleg kivitelezhetetlen?

  Namármost. A blog, amit írok, szándékosan nem kismamablog. Annak ellenére, hogy kismama vagyok és a napjaim 80%-át a gyönyörű, pici, imádnivaló kisManóm teszi ki, akit legszívesebben egész álló nap csak puszilgatnék. Annak ellenére, hogy sokszor órákig trécselek a barátnőimmel a gyereknevelésről, szoptatásról, hozzátáplálásról és mindenféle olyan dologról, ami hozzátartozik egy babás család életéhez. Ennek… Tovább »

HMJN?9.-Ricinusolaj pro és kontra

Nagyjából két héttel ezelőtt próbáltam ki először a női kencefice blogok, magazinok és nagyanyáink régóta jól bevált csodaszerét, a ricinusolajat. Mint, ahogy arról beszámoltam, sajnos nem a puszta kíváncsiság vezérelt, hanem komoly szükségem volt egy olyan termékre, ami helyrehozhatja a 3D szempillaragasztó okozta kárt. Előzmények: http://wonderwoman.cafeblog.hu/2014/02/12/hogyan-maradjak-jono-szepsegapolasra-fel-6-resz/ Az a típus vagyok, akitől a rendszeresség viszonylag távol… Tovább »

HMJN?8. rész- Az utolsó huszonéves születésnap

A húszas éveim elején állandóan azon fáradoztam, hogy 1-2 évet letagadjak. Szinte pánikba estem, amikor arra gondoltam, hogy majd 26 éves leszek, és ezáltal már közelebb a harminchoz, mint a húszhoz. Aztán 26 lettem és már egyáltalán nem érdekelt az egész, sőt szinte vártam, hogy majd betöltsem a harmincat és ha létezett volna egy szerkezet,… Tovább »

HMJN? – Szépségápolásra fel! 6.rész

Van egy rossz tulajdonságom. Több is van persze, de most épp ez az, amin elgondolkodtam. Ha valamit kitalálok, hogy szeretnék, legyen az egy ruha, egy rúzs, edzésre menni, megírni egy bejegyzést, bejelentkezni a kozmetikushoz, takarítani, megnézni egy filmet azt mindig azonnal akarom, később már annyira nem villanyoz fel, mint amikor kitalálom. Ha megkívánom például a… Tovább »

HMJN? 5.rész-Irány a fodrász!

Annyiféle hajam volt már, hogy néha inkább azon kell törnöm a fejem, vajon van-e olyan hajszín és fazon amit még nem próbáltam ki. Mindig vágyakozva nézem a derékig érő, fényes festetlen hajakat, de tisztában vagyok vele, hogy nekem ilyen sosem lesz. Egyrészt nincs hozzá türelmem, hogy kivárjam, amíg le/megnő, másrészt pedig imádok vele kísérletezni. Egy… Tovább »

HMJN? 4. rész-Változások…

Ma 3 napja, hogy megosztottam az ismerőseimmel a blogot és létrehoztam egy Wonder?Woman Facebook oldalt, hogy aki szívesen olvas tőlem egyszerűbben értesülhessen az új bejegyzésekről. Azóta sok pozitív visszajelzést kaptam, olyanoktól is, akikkel évek óta nem beszéltem, találkoztam, és be kell valljam nagyon jól esett. Az egyik előző írásomban  épp az ilyen kapcsolatokat boncolgattam, hiszen attól, hogy… Tovább »

HMJN?3. rész-Edzésprogram indul…

Vasárnap fél év után először beléptem az edzőterembe. Annyira izgultam előtte, hogy csak harmadik nekifutásra sikerült minden holmit összeszednem, amit vinni akartam, és az utolsó pillanatban majdnem le is beszéltem magam ilyen-olyan indokokra hivatkozva, de aztán végül győzött a szilárd elhatározás. A fél évvel ezelőtti költözés miatt az eddig megszokott termet is újra kellett cserélnem…. Tovább »

Hogyan maradjak JóNő? 2.rész-5 hónappal a szülés után

Egy korábbi poszt, a Hogyan maradjak JóNő? http://wonderwoman.cafeblog.hu/2013/08/15/hogyan-maradjak-jono/ folytatása következik, ígéretemhez híven. Nagyjából fél év telt el azóta, hogy leírtam a félelmeimet a szülés utáni babázós időszak mackónadrágos-slampos vonatkozásában. Most újra elolvastam, és meg kell mondjam az első gondolat, ami eszembe jutott, saját magamnak címezve ez volt: Jaj te kis naiv! 🙂 Főleg az a… Tovább »

Hogyan maradjak JóNő?

Komoly téma után következzen egy csajosabb poszt, főleg csajoknak, de persze ugyanúgy érdekes lehet a férfiak nézőpontja is. Egy nő élete során többször kerül olyan szituációba, amikor nem a kinézete az elsődleges és az összes olyan dolog, ami addig lényeges volt, most huszadrangú apróságnak tűnik. Így szülés előtt egy-két héttel már – vizuális típus lévén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!