Wonder?Woman

A legújabb trend: Love story-fotózás házasoknak!

Az elmúlt egy hónapom – ahogy azt talán egészen pontosan nyomon is követhettétek – a záróvizsgák bűvöletében telt. Megfogadtam, hogy ha mindennek vége, szakítok némi időt a pihenésre, és persze a blogra is, aminek kapcsán mindez idő alatt rengeteg ötlet halmozódott fel.  Mindehhez hűen ma, a szabadnapomon egy gyönyörű virágoskertből írok, a füvön fekve, körülöttem… Tovább »

Egy 3 dimenziós berendezés, ami forradalmasíthatja a divatszakmát!

Már több alkalommal terveztem írni a 3D szkennelés izgalmas világáról a divatban itt a blogon, de mivel egy olyan újdonságról van szó, ami itthon tényleg csak kevesek számára ismert, szerettem volna közérthető módon megfogalmazni, és néhány képpel illusztrálni nektek. Többen emlékezhettek még, hogy a nyári gyakorlatomat tavaly Kovács Erikánál töltöttem, aki a KE Fashion márka… Tovább »

“A jövőd kulcsa a mindennapi rutinodban rejlik.”

Egy kissé álmosan indult ez az év. Talán a megszokottnál is álmosabban. Az előző nem ért véget nagy csattanóval, nem kongattak harangokat, inkább olyan volt mint azok a régi játszótéri négyüléses sergők – amiktől ma szülőként már a szívroham kerülgetne -, szépen lassan indult be, aztán szélsebesen forgott körbe, én pedig a kezdeti ijedtség után… Tovább »

Meghitt családi fotózás egy kétévessel?

A legutóbbi családi fotózásunkra utoljára épp két évvel ezelőtt karácsonykor került sor. Aztán egy hosszabb szünet következett, amíg újból erőt gyűjtöttünk a következőhöz. Tudjátok, hogy szeretek írni az így készült anyagok hátteréről, mert annyi hasonló képet látni, de szerintem sokkal izgalmasabb a mögöttük lévő történet, és azok a pillanatok, melyeket a fényképezőgép nem képes megörökíteni…. Tovább »

Retusálatlan női testek a 4-ik trimeszterben!

Vannak akik már a szülést követő néhány hétben visszanyerik a terhesség előtti formájukat, megússzák plusz kilók, striák és az áldott állapot keveset hangoztatott egyéb hozadékai nélkül, esetleg még karcsúbbak is lesznek a szoptatás alatt, de lássuk be nem ez az általános tapasztalat. A média ebben a témában is “nyakig benne van”  azon sztereotípia kialakulásában, miszerint… Tovább »

Mi az a maximalizmus, és kell-e nekem egyáltalán?

Az elmúlt néhány hónapban a Manó születése utáni időszakhoz képest jelentősen felgyorsult az életem. Ő is sokkal aktívabb, ami engem is ugyanerre késztet, éppen ezért megpróbáltam “magamra erőltetni” egyfajta rendszerességet. Ez így nem hangzik a legszebben, de muszáj volt, és végső soron nagyon sokat segített. Az utóbbi időben viszont sokszor azon kaptam magam, hogy már-már… Tovább »

“Szuperanyu” is bedobja néha a törölközőt…

A Hogyan maradjak JóNő? részekben általában igyekszem a céljaimra koncentrálni, legyen szó a külsőmről, a lelki állapotomról vagy a karrierterveimről. Ez úgy 80%-ban sikeres és bevált taktika. Muszáj, hogy az embernek legyenek tervei, elvárásai saját magával szemben, én úgy hiszem, hogy akkor minden nap egy lépcsőfok, amire fellépve egyre közelebb érezhetjük magunkat ahhoz a bizonyos… Tovább »

Húsvétkor borult a diétád? Nincs még késő…

Hmm…gondolom a cím alapján sokan magatokra ismertetek, nos ebben a cipőben járok én is. A hétvége előtt a húgommal megegyeztünk, hogy mivel ő sem szeretné megszakítani az elmúlt időszakban olyan nehezen bevezetett és sikeres egészséges életmódot, majd figyelünk magunkra és egymásra, megpróbálunk nem elmerülni a húsvéti finomságok álnokul hívogató tengerében. Ez úgy nagyjából fél napig… Tovább »

Amikor minden törik, szakad vagy szétesik…babás hosszú hétvége

Már két napja, hogy véget ért a rövid pihenésünk, és meg kell állapítanom, hogy bizony nagyon hamar hozzá tudnánk szokni a jóhoz. A hosszú hétvége átka, hogy utána még napokig kóvályog az ember, emészti az élményeket és a szeme sarkából lesi a naptárat, vajon mennyit kell még aludni a következő hétvégéig. Mindazon napi tevékenységeket, amelyeket… Tovább »

Napfény, lánybúcsú, szabadtéri programok

Ilyenkor tavasszal, ahogy beköszönt az igazi napsütéses idő, langyos széllel és rügyező fákkal, szinte semmi más nem jár a fejemben, csak, hogy minél több időt tölthessek a szabad levegőn. Sajnos legutóbb saját házi praktikáim áldozata lettem, és egy rosszul sikerült pedikűrözés után, majd egy hétig csak bicegve tudtam járni. Ennek következményeként kimaradt másfél hét edzés,… Tovább »

Nagycsaládi hétvége – amikor a csilláron is rokon lóg

Egy meglehetősen sűrű és tartalmas családi hétvégét tudhatunk magunk mögött. Mivel már több mint két hónapja nem látogattunk haza, holott korábban ezt havonta megtettük, már csütörtök este nagy izgalommal vártam a készülődést és az utazást. Annak ellenére, hogy előzetes elképzelésem alapján egy kipihent, feltöltődött hétkezdésre számítottam, ebből csak az utóbbi valósult meg, pedig az én… Tovább »

HMJN? 10. rész – Reklámforgatástól a pelenkacseréig

Az utóbbi napokban kicsit eltűntem. Ennek az az oka, hogy egy némileg túlvállaltam magam, szuperanyu álarcát magamra öltve azt képzeltem, hogy a baba mellett is minden új és régi tervem ugyanúgy tudom kivitelezni mint azt régen tettem volna. Ennek pedig egy kellemetlen mandulagyulladás lett a vége, így mára hű társam a citromos zöld teám, amit… Tovább »

Romantikus program gyerek(kel)/mellett-Tényleg kivitelezhetetlen?

  Namármost. A blog, amit írok, szándékosan nem kismamablog. Annak ellenére, hogy kismama vagyok és a napjaim 80%-át a gyönyörű, pici, imádnivaló kisManóm teszi ki, akit legszívesebben egész álló nap csak puszilgatnék. Annak ellenére, hogy sokszor órákig trécselek a barátnőimmel a gyereknevelésről, szoptatásról, hozzátáplálásról és mindenféle olyan dologról, ami hozzátartozik egy babás család életéhez. Ennek… Tovább »

HMJN?8. rész- Az utolsó huszonéves születésnap

A húszas éveim elején állandóan azon fáradoztam, hogy 1-2 évet letagadjak. Szinte pánikba estem, amikor arra gondoltam, hogy majd 26 éves leszek, és ezáltal már közelebb a harminchoz, mint a húszhoz. Aztán 26 lettem és már egyáltalán nem érdekelt az egész, sőt szinte vártam, hogy majd betöltsem a harmincat és ha létezett volna egy szerkezet,… Tovább »

HMJN?3. rész-Edzésprogram indul…

Vasárnap fél év után először beléptem az edzőterembe. Annyira izgultam előtte, hogy csak harmadik nekifutásra sikerült minden holmit összeszednem, amit vinni akartam, és az utolsó pillanatban majdnem le is beszéltem magam ilyen-olyan indokokra hivatkozva, de aztán végül győzött a szilárd elhatározás. A fél évvel ezelőtti költözés miatt az eddig megszokott termet is újra kellett cserélnem…. Tovább »

Karriertervezés-Élet a szülés után

Bejegyzésemhez az elbűvölő hópelyhes reggel szolgált inspirációval, ezért indíthatnék úgy is, hogy Szép jó reggelt!, de magamat ismerve tudom, hogy mire a röpke poszt végére érek már majd mindannyian az ebédhez készülődtök. Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű kis jelenség, mint a havazás mennyi emléket, gondolatot szabadít fel az emberben és mennyire befolyásolja a hangulatot. Éppen… Tovább »

Babaposzt: A Dévény csoda

  Nem szeretem a szoptatással kapcsolatos posztokat és az “ősanyás” megmondó irományokat is messziről kerülöm. Ezek arra jók, hogy a kommentelők jól egymásnak essenek alatta, miközben mindenki megpróbálja a saját nézőpontját ráerőltetni a másikra. Amikor ilyennel találkozom mindig az jut eszembe, hogy sok anyuka annyira nem tud mit kezdeni a szabad idejével, hogy missziójának érzi… Tovább »

Költözz akár egy profi!

Eddigi életemben 25-ször költöztem. Jesszusom!Leírva még ijesztőbb ez a szám, de tény, hogy van benne némi tapasztalatom. Ha villámgyorsan össze kell hajtani egy költözős dobozt, vagy negyed óra leforgása alatt összepakolni egy teljes konyha tartalmát (úgy, hogy a cipekedéskor nem törik össze!), akkor arra én vagyok a megfelelő ember. Az egész még a gyerekkoromra nyúlik… Tovább »

Beleszerettem az őszbe!-Többfunkciós ruhatár nem csak kismamáknak

Tegnap vettem egy farmert. Ez önmagában nem lenne nagy sztori, szükség van előzményekre is. Az előzmény annyi, hogy 5 héttel a szülés után úgy döntöttem ideje kimozdulni, ha meg már kimozdulok, akkor megszabadulok az elmúlt pár hét megannyi ruhadarabjától, amitől szinte már mind hányingerem van, dehát istenkém mégiscsak a négy fal között tengetem a napjaim,… Tovább »

BabaPoszt: Szülés project-Hogyan válasszunk kórházat?

Egy korábbi posztom folytatása következik (Az első terhesség, avagy milyen az, amikor tökéletesen palira vesznek…), egy történet arról, hogy mindig van sansz arra, hogy egy nehéz kezdet után a dolgok jó irányt vegyenek, lényeg a pozitív hozzáállás. Annak, hogy az elmúlt 3 hétben kicsit szüneteltettem az írást lényegében két fő oka volt. Az egyik, hogy… Tovább »

Hogyan maradjak JóNő?

Komoly téma után következzen egy csajosabb poszt, főleg csajoknak, de persze ugyanúgy érdekes lehet a férfiak nézőpontja is. Egy nő élete során többször kerül olyan szituációba, amikor nem a kinézete az elsődleges és az összes olyan dolog, ami addig lényeges volt, most huszadrangú apróságnak tűnik. Így szülés előtt egy-két héttel már – vizuális típus lévén… Tovább »

BabaPoszt: Az első terhesség, avagy milyen az, amikor tökéletesen palira vesznek…

Így 9 hónap távlatából már persze világos, hogy milyen szinten voltunk kezdők, és mennyire a homlokunkra lehetett írva, hogy: palimadarak, de utólag mindig könnyebb okosnak lenni, meg ugye nem hiába létezik olyan fogalom sem, hogy “tanulópénz”. Mert ez utóbbit biztos, hogy megfizettük… A történet 2012. karácsonyán indul, amikor a legnagyobb boldogságot két aprócska vonal jelentette…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!