Wonder?Woman

A legújabb trend: Love story-fotózás házasoknak!

Az elmúlt egy hónapom – ahogy azt talán egészen pontosan nyomon is követhettétek – a záróvizsgák bűvöletében telt. Megfogadtam, hogy ha mindennek vége, szakítok némi időt a pihenésre, és persze a blogra is, aminek kapcsán mindez idő alatt rengeteg ötlet halmozódott fel.  Mindehhez hűen ma, a szabadnapomon egy gyönyörű virágoskertből írok, a füvön fekve, körülöttem… Tovább »

A kiegyensúlyozottság igazi titka

Ma reggel, miután Manót leparkoltam a bölcsiben, tíz perccel később már a reggeli rohanásban elfeledett kávémat kortyolgattam az erkélyen, csukott szemmel, arcom a nap felé fordítva. Csak kis idő elteltével vettem észre, hogy önkéntelenül is mosolygok. Úgy éreztem magam, mint aki mély téli álomból ébred. Az elmúlt néhány napban a notebookom a táskám mélyén pihent…. Tovább »

“A jövőd kulcsa a mindennapi rutinodban rejlik.”

Egy kissé álmosan indult ez az év. Talán a megszokottnál is álmosabban. Az előző nem ért véget nagy csattanóval, nem kongattak harangokat, inkább olyan volt mint azok a régi játszótéri négyüléses sergők – amiktől ma szülőként már a szívroham kerülgetne -, szépen lassan indult be, aztán szélsebesen forgott körbe, én pedig a kezdeti ijedtség után… Tovább »

Meghitt családi fotózás egy kétévessel?

A legutóbbi családi fotózásunkra utoljára épp két évvel ezelőtt karácsonykor került sor. Aztán egy hosszabb szünet következett, amíg újból erőt gyűjtöttünk a következőhöz. Tudjátok, hogy szeretek írni az így készült anyagok hátteréről, mert annyi hasonló képet látni, de szerintem sokkal izgalmasabb a mögöttük lévő történet, és azok a pillanatok, melyeket a fényképezőgép nem képes megörökíteni…. Tovább »

Szülés után 9 hónappal- Búcsú a pluszkilóktól…

Eltelt újabb két hónap a legutóbbi hasonló bejegyzésem óta, amikor is értékeltem a kezdeti időszakot, amit azzal töltöttem, hogy feltápászkodva a kanapéról, félretéve a bonbonos dobozt és az általuk megszokott nagyon kényelmes életmódot, megpróbáljam visszaszerezni a némileg megtépázott önbizalmamat, és felvenni a kesztyűt a terhesség és a szoptatás okozta pluszkilókkal. Ez pedig nem mást jelentett,… Tovább »

Retusálatlan női testek a 4-ik trimeszterben!

Vannak akik már a szülést követő néhány hétben visszanyerik a terhesség előtti formájukat, megússzák plusz kilók, striák és az áldott állapot keveset hangoztatott egyéb hozadékai nélkül, esetleg még karcsúbbak is lesznek a szoptatás alatt, de lássuk be nem ez az általános tapasztalat. A média ebben a témában is “nyakig benne van”  azon sztereotípia kialakulásában, miszerint… Tovább »

“Szuperanyu” is bedobja néha a törölközőt…

A Hogyan maradjak JóNő? részekben általában igyekszem a céljaimra koncentrálni, legyen szó a külsőmről, a lelki állapotomról vagy a karrierterveimről. Ez úgy 80%-ban sikeres és bevált taktika. Muszáj, hogy az embernek legyenek tervei, elvárásai saját magával szemben, én úgy hiszem, hogy akkor minden nap egy lépcsőfok, amire fellépve egyre közelebb érezhetjük magunkat ahhoz a bizonyos… Tovább »

Az “Álomnő” te magad vagy!

Teljesen véletlenül találtam ezt a képet, de nagyon örültem neki, mert tökéletesen megtestesíti mindazt, ami a blogom lényege. Mert ha jobban belegondolunk ki is tekinthető “álomnő”-nek? Az, aki minden szabadidejét azzal tölti, hogy az alakját, a sminkjét, a haját tökéletessé formálja, de ez a munka olyannyira felemészti minden energiáját, hogy észre sem veszi a körülötte… Tovább »

Romantikus program gyerek(kel)/mellett-Tényleg kivitelezhetetlen?

  Namármost. A blog, amit írok, szándékosan nem kismamablog. Annak ellenére, hogy kismama vagyok és a napjaim 80%-át a gyönyörű, pici, imádnivaló kisManóm teszi ki, akit legszívesebben egész álló nap csak puszilgatnék. Annak ellenére, hogy sokszor órákig trécselek a barátnőimmel a gyereknevelésről, szoptatásról, hozzátáplálásról és mindenféle olyan dologról, ami hozzátartozik egy babás család életéhez. Ennek… Tovább »

HMJN?8. rész- Az utolsó huszonéves születésnap

A húszas éveim elején állandóan azon fáradoztam, hogy 1-2 évet letagadjak. Szinte pánikba estem, amikor arra gondoltam, hogy majd 26 éves leszek, és ezáltal már közelebb a harminchoz, mint a húszhoz. Aztán 26 lettem és már egyáltalán nem érdekelt az egész, sőt szinte vártam, hogy majd betöltsem a harmincat és ha létezett volna egy szerkezet,… Tovább »

Karriertervezés-Élet a szülés után

Bejegyzésemhez az elbűvölő hópelyhes reggel szolgált inspirációval, ezért indíthatnék úgy is, hogy Szép jó reggelt!, de magamat ismerve tudom, hogy mire a röpke poszt végére érek már majd mindannyian az ebédhez készülődtök. Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű kis jelenség, mint a havazás mennyi emléket, gondolatot szabadít fel az emberben és mennyire befolyásolja a hangulatot. Éppen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!