Wonder?Woman

Karácsonyi őrület egy divatüzlet szemszögéből

A legutóbbi bejegyzésemet egy utazás ihlette, és úgy tűnik ez most sem lesz másképp. Lassan nekilátok a csomagolásnak, hogy a karácsonyt megelőző napokban még egy utolsó izgalmas, ugyanakkor nagy odafigyelést igénylő kötelességemnek tegyek eleget.

Az úticél újra Milánó, a feladat pedig a következő évi őszi-téli kollekció kiválasztása. Sokaknak korainak tűnhet, bizony ennyi idő szükségeltetik ahhoz, hogy a gyártás egy nagy divatcég esetében gördülékenyen menjen. Így már csupán két nap és megtudom mit hordtok majd jövő télen!;)

Az elmúlt hónapokban rengeteget tanultam, és azt is beláttam, hogy bár fontos az elméleti képzés bármilyen területen, de a gyakorlati tapasztalatokat semmi más nem írja felül.
Fantasztikus lenne, ha itthon egyre több cég fordítana kiemelt figyelmet a tréningekre, mert hosszú távon egészen biztos vagyok benne, hogy megtérülnek. Franchise alapon működünk, ami azt is jelenti, hogy a kirakatrendezésen át, a marketingstratégián keresztül, az eladó-nagyköveteink képzéséig minden az anyacég támogatásával történik.

5b0ec66c-4170-431f-8a75-3d9f8b3d4bc8
A december hónap pedig a szokásos karácsonyi hajtáson túl ezekről a tréningekről szólt. Az első héten eladástechnikát tanultam, majd adtam át a hallottakat kis csapatomnak, majd a következő hetet már kirakat- és üzletrendezéssel töltöttük, egy másik tréner irányításával. Eleinte elképzelni sem tudtam, hogy három napon keresztül mégis mit fogunk csinálni, de aztán szépen lassan választ kaptam a kérdésemre, mert ha őszinte akarok lenni, még ez is kevés volt. Most pedig, hogy mindezzel elkészültünk, jöhet a 2017-es marketingstratégia leadása.

8a0609bc-7ee0-4bca-beaa-39c5e9d2814b 4998f592-d45b-4a3c-9394-59fe56470523

A divattervező suli kezdetén még kicsit tanácstalanul álltam meg egy gardrób előtt, ha átrendezésre került sor, ma ez nettó negyed óra a megfelelő zene kíséretében.Tényleg minden csak gyakorlás kérdése.

Egyszóval zajlik az élet, én pedig belecsöppentem a sűrűjébe. Fantasztikus embereket ismertem meg és napról-napra inspirálnak azok, akik körülvesznek.

Egy kicsit más szemmel nézem a különböző üzletek dolgozóit. Ők azok, akik embert próbáló kihívásokkal szembesülnek, és egyetlen hónap alatt jóval nagyobb munkát végeznek, mint más területen akár egy negyedév alatt. Gondoljunk csak saját magunkra, amikor idegesen topogunk a kassza előtt, a kígyózó sor legvégén, miközben már valahol máshol kéne lennünk. Hány türelmetlen, ideges és kapkodó vásárlóval találkozik a dolgozó a pult túloldalán egy nap leforgása alatt, és milyen elhivatottság szükségeltetik ahhoz, hogy a nagy rohanásban ezeknek az embereknek megpróbáljanak mosolyt csalni az arcára, egy pillanatra kiszakítani őket a féktelen körforgásból. Mert a legtöbben ezt teszik, csak a nagy sietségben talán észre sem vesszük. Vagy mégis?

Írni sajnos egy picit kevesebb időm van, de a családdal töltött idő, na és persze az alvás mellett még mindig ez nyújtja a legnagyobb kikapcsolódást – így ha ritkábban ugyan, de továbbra is jelentkezem.

 

4278ee76-9170-48d4-8a7f-23feefbf9f55

Apropó, a karácsonyi készülődéssel hogy álltok? Ugye nem én vagyok az egyetlen, akinek maradt némi restanciája? 🙂

Enci

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!