Wonder?Woman

Három nőies szett, hosszú hétvégére

Régi vágyam volt egy külföldi utazással egybekötött divatposzt megírása, de eddig nem alakult úgy, hogy a feltételek is adottak lettek volna hozzá. Bár imádom Budapest belvárosát, de néha nem árt a változatosság, így a svájci családlátogatás alkalmával el is készült az első ilyen anyag.

Húgomék már több mint egy éve költöztek ki a festői szépségű Basel-be, ami színes, piciny előkertes házaival engem leginkább egy mesebeli városkára emlékeztetett. Reggeltől-estig jártuk az utcákat, de még ez is kevésnek bizonyult hozzá, hogy kellőképpen magamba szívjam azt a hihetetlen nyugalmat, ami mindent körülleng. Bázelhez képest Pest egy felbolydult méhkas, és nekem, mint az egyik méhecskének bizony idő kellett, hogy felvegyem ezt a fajta könnyed ritmust. Autót szinte csak elvétve látni, mindenki tömegközlekedik, és több száz állásos biciklitárolók állnak rendelkezésre a másik közkedvelt jármű szerelmesei számára (lakat nélkül).

Míg engem az épületek, a férjemet a kis terek kézműves ételkülönlegességei ejtették rabul, szinte kötelező volt kipróbálni a házi készítésű ravioli-t és szelni egyet a hatalmas korong kecskesajtból. Ha ez nem lett volna elég, egyik nap hazafelé úton betértünk egy helyi csokoládéműhelybe, ahol a választék láttán szó szerint tátva maradt a szám, és talán kijelenthetem, hogy a kulináris élvezetek terén bőven maradt még felfedeznivaló.

Számomra minden utazás egyfajta inspirációs feltöltődés, amiből a rá következő hetekben, hónapokban erőt merítek. Szükségem is lesz rá, mert az elkövetkező két hónapom a szakdolgozatom és a vizsgamunkám körül forog majd, a szokásos teendők mellett persze, így próbáltam a hosszú hétvége minden percét kiélvezni. A lakásunk a központtól néhány percre helyezkedett el, és olyan egyedülálló ízléssel volt berendezve, hogy itthon is bármikor kérdés nélkül elfogadnám. Az első pillanattól kezdve otthon éreztük magunkat benne, és meglepő módon igazi mediterrán hangulat járta át.

Nem volt melegünk, de a kellemes napsütés, és a kora tavaszi időjárás mindezt hamar el is feledtette. Több kérdést, aggódó levelet, kommentet kaptam már annak kapcsán, hogy miért nem melegebb szetteket fotózunk. Egyrészt szerintem egy kabát alatt szinte bármilyen összeállítás elfér, azzal együtt viszont nehéz láttatni. Nem vagyok fázós típus, kihívásként tekintek egy ilyen feladatra, és a végeredményen sokat lendít, hogy nem három réteg ruhán keresztül kell kisilabizálni, hogy vajon mi is lehet rajtam. Másrészt pedig nekünk bloggereknek célszerű néhány héttel, hónappal előbbre dolgoznunk, hiszen a téli szezon aktuális darabjait ma már hiába keresnétek akárhol is, még ha az idő engedné is a viseletet. (A fent leírtak érzékeltetése végett az egyik képen magamon is hagytam a kabátom 😉 )

Három napra három ruhával érkeztem, így könnyedén elfértem egyetlen kézipoggyászban. Sokszor nem is gondolnánk, hogy mennyire praktikus előre megtervezni az öltözékünket, pedig rengeteg felesleges cipekedéstől kímélhetjük meg magunkat.

3 (1)

Ruhák: Miss Rebel

Táska: Celeni

Helyszín: Basel, Svájc

 

1 (1) 6 5 8 (1) 911 15 14 (1) 13 19 (1) 21 17 20 (1)16 25 (1)

 

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!