Wonder?Woman

Mesebeli látogatás és kulisszatitkok a Celeni bemutatótermében!

IMG_98971-2

 

Rég dédelgetett vágyam volt ellátogatni a Celenihez, de azt nem is reméltem, hogy személyesen is találkozhatok a tervezővel, Cselényi Eszterrel. Az Aulich utcai Metropolitan galériáján berendezett stúdióban beszélgettünk a márka jövőbeli terveiről, esküvői ruhákról és kulisszatitkokról.

Eszter nagyon közvetlen volt, és bár sűrű napnak nézett elébe, örültem, hogy tudott ránk időt szakítani. Miközben beszélgettünk, próbáltam megfogalmazni, hogy milyen érzést keltett bennem az enteriőr, de leginkább egyfajta mesebeli világként tudnám leírni. Csak néztem az előző, Vadkacsa névre keresztelt kollekció néhány utolsó darabját, a hozzá kapcsolódó dekorációval – mert minden kollekció megjelenésekor a bemutatóterem is új külsőt kap -, a változatos anyagokból, szépen eldolgozott részletekkel rendelkező alkalmi öltözékeket, a csodaszép esküvői ruhákba bújtatott bábukat, és ahogy hallgattam a történetet, szinte el sem tudtam képzelni, hogyan lehetséges ennyi mindent így kézben tartani.

IMG_97621

A varsói üzlet tavaly nyitott, de idén Bécsben és Berlinben debütálnak majd az újak, ami arra enged következtetni, hogy élénk a külföldi érdeklődés a márka iránt. Ezért alaposan meg is dolgoznak, a jövő téli kollekció ugyanis már tavaly év végén elkészült, ennek pedig az az oka, hogy a nemzetközi piacon is bemutatkozik majd. Ami viszont minket is közelről érint, az az új, Gipsy  fantázianévre keresztelt, tavaszi-nyári kollekció, amit a romák utazásáról szóló film egyik jelenete inspirált, és azok a sajátosságok, melyeket a tervező, a témában kutatva esszenciálisnak tartott velük kapcsolatban. Így jött létre a Gipsy, ami ötvözi a roma kultúrát az aktuális bohó, chic trenddel, megalkotva egyfajta laza, szabad, réteges, ugyanakkor rendkívül hordható és elegáns hatást, melynek Free spirit a mottója.

Lenyűgözött, hogy mennyire aprólékosan kidolgozott a kollekció. Minden részletnek saját története van, megtudtam például, hogy a táskát egy Zalában látott jelenet ihlette, ahol az út szélén haladva, a család női tagja egy hatalmas lepedőbe tekerve vitte minden holmijukat. De megjelenik a tarot kártya is, ehhez például saját grafikát is terveztek a táska  díszítéséhez.

Persze nem tudtam megállni, hogy ne faggassam kicsit az esküvői ruhákról, hiszen néhány hónap múlva a vizsgamunkám része lesz. Egy ilyen darabnál sosem kizárólag tervezésről beszélünk, a fazon kiválasztása mindig egyfajta stílustanácsadás keretein belül zajlik, Eszter pedig minden esetben arra törekszik, hogy a menyasszonyt élete nagy napján mindenki szépnek lássa, harmóniában önmagával, ez pedig egy aprólékos, közös munka eredménye.

Három szettet fotóztunk rajtam, ebből az első kettő a tervező választása, a harmadik pedig az enyém – de most már bevallhatom, hogy ez utóbbit a showroomban szabadon garázdálkodva állítottuk össze, a nálam megszokott kontraszt érdekében. Az első a Vadkacsa része, míg a második ruha egy pánt nélküli mini, és egy maxi szoknya cseles kombinációja, amibe első látásra beleszerettem.

IMG_97641

Helyszín: Celeni

Fotók: Éva Halász Photography

 

IMG_97631 IMG_97801 IMG_97941-2 IMG_98251-2 IMG_98281-2 IMG_98311-2 IMG_98371-2 IMG_98521-2 IMG_98591-2 IMG_98671-2 IMG_98691-2 IMG_98721-2 IMG_98831-2 IMG_98801-2 IMG_98871-2 IMG_99001-2 IMG_99011-2 IMG_99201 IMG_99281

 

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!