Wonder?Woman

Így kezdj hozzá egy alapruhatár összeállításához!

Azt hiszem bizton állíthatom, hogy az időhúzás mestere vagyok. Tulajdonképpen ennek apropóján született meg ez a bejegyzés is, mert napok óta kerülgetem a gardróbom, és tudom, hogy itt az ideje elpakolni a nyári holmikat, kicsomagolni a hűvösebb időjárásra tartogatott pulóvereket, hosszú ujjú felsőket, és igen, lassan a kabátokat is.

A frissen mosott ruháim már néhány napja nem kerültek be a szekrénybe, az ágyam mellett tornyosulnak, mert tudom, hogy nem pusztán arról lesz szó, hogy néhány gondosan összehajtogatott szoknyát elrakok, helyükbe pedig meleg holmik kerülnek, hanem arról, hogy ilyenkor minden darab az ágyon végzi, selejtezek, rendszerezek, szekrényt tisztítok, mert különben eluralkodna a káosz.

Reggel rendszerint átfutom a friss külföldi divathíreket, cikkeket, így leltem rá a Vogue kreatív igazgatójának gardróbrendszerezéssel kapcsolatos tanácsára  is. Chioma Nnadi az “egy be, egy ki” elv híve, ami röviden annyit tesz, hogy amikor vásárol egy új ruhadarabot, akkor elad, vagy eladományoz egy már meglévőt. Aztán elképzeltem az ő gardróbját és az enyémet, és látatlanban is sikerült megállapítanom, hogy ő valószínűleg rendelkezik a megfelelő mennyiségű és minőségű öltözékekkel, holott, ha nekem most egy állófogasra ki kéne akasztanom azokat a darabokat, melyek a ruhatáram “basic” (alap) elemei, akkor mindössze hat darab lógna rajta. Na jó, lehet, hogy hét.

 • a Mango bőrkabátom
 • a piros River Island szoknyám (láthattátok eleget)
 • egy Cavalli ruha, amit a barátnőmtől örököltem
 • az imádott Primadonna bőr hegyesorrú tűsarkúm
 • a sötétkék Zara zakóm
 • egy mesés szabású farmer, amit a Pepe Jeans bloggertalálkozóján kaptam
 • és egy Shoe-manic clutch

 

DSC_0016

 

Ez nem azt jelenti, hogy a többi hasznavehetetlen, de a saját magam számára felállított kritériumoknak igazán ezek felelnek meg. Valószínűleg egy kicsit szigorú voltam a szelektálásnál – nem véletlenül -, hiszen egy alapruhatár összeállítása éveket vesz igénybe, és nem is feltétlenül annak anyagi vonzata miatt, hanem azért, mert egyrészt a szerelem-darabok nem jönnek csak úgy szembe velünk az utcán, másrészt mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy – a folyamatosan változó – stílusához mely ruhák, kiegészítők passzolnak.

 

6e123c8d8fadb7f43cca6251533ef009

12 darabos őszi alapruhatár fotó: Pinterest

 

A nagykönyvben persze pontosan meg van írva, hogy egy alapruhatárnak miből kell állnia, én mégis azt vallom, hogy aki nehezen azonosul az előre lefektetett szabályokkal, az állítsa össze úgy mindezt, hogy ne csupán praktikus legyen, de passzoljon az egyéniségéhez is. Az egész procedúrának tulajdonképpen csak annyi a lényege, hogy, ha jól válogatod össze őket, a reggeli gardróbmustránál előbb-utóbb nem fogsz sikítófrászt kapni, hogy nincs egy rongyod sem, amit felvehetnél. A magazinokban gyakran láthatsz monokróm alapruhatárakat, ahol az egyes darabok a fekete-fehér-szürke mágikus színtrió mentén mozognak, ennek az az oka, hogy így szinte minden mindenhez passzol. Ez a szabály viszont sehol sincs kőbe vésve, ezért csak rajtad múlik, hogy mitől lesz egyedülálló a gardróbod!

 

62f264c5b8c6a2f50a8931e363dc7040

fotó: Pinterest

 

Te próbáltál már alapruhatárat összeállítani?

Ha a nagy nap előtt állsz, esküvői stílustanácsadásra Budapesten a Wonders-nél tudsz jelentkezni (info@wonders.hu), ahol segítünk kiválasztani az alkatodnak megfelelő esküvői ruhát és kiegészítőket, sőt, akár egyedi menyasszonyi ruhát is terveztethetsz magadnak!

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. A lista képzeletben megvan. Csak ott van az a dolog, hogy azért mert kicsit bő az a gyatya még nem akarom kidobni (elajándékozni). Ez a jó lesz az még tipikus esete. Most ha azt mondom a férjnek, hogy cica kell egy kék farmert tuti megmosolyog, hiszen van 4 is.
  Azért pár hónap alatt sikert remélek a heti 3 dolog selejtezésétől.
  Vásárlásnál pedig semmi kompromisszum, akkor sem ha olcsó, de akkor sem ha pofátlanul olcsó 🙂

 2. Ne aggódj, az már félsiker ha tudod, hogy mire van szükséged!Sokan épp ezen a ponton akadnak el. Írd össze, hogy mi hiányzik, és tudatosan azokat szerezd be! 😉

 3. Ildie says:

  Nálam most (a blogonis) Kuka Kedd van, azaz minden kedden 3 ruhaés 3 sminsucc repül. Én a veszek valamit 3-at dobok ki helyette elven vagyok jelenleg.
  Ezeket az alapdarabokat beszerezi tényleg a legnehezebb. Nincs egy rendes kék farmerem, pedig van márkés, Tommy Hilfiger, GAP, de nem az igaz egyik sem 🙁 Nem a pénzen múlik, a szerencsén.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!