Wonder?Woman

9 napos nyári diéta és méregtelenítés

Régi olvasóim talán emlékezhetnek még azokra a posztokra, melyek a szülés előtti alakom, és megtépázott önbizalmam visszanyeréséről szóltak. Manó akkor múlt fél éves, én pedig érzékelhetően több szabadidővel rendelkeztem, aminek köszönhetően kiegyensúlyozottabb is voltam, így a siker az edzések és a tudatos táplálkozás okán szinte borítékolható volt. Az elmúlt hónapokban viszont sokszor azt kívántam, bárcsak lenne belőlem még egy, akit hagynék aludni, hogy leváltsa a másikat, amikor az a végkimerülés szélén áll.

A rendszertelen hétköznapok rendszertelen táplálkozáshoz vezettek, nálam pedig újra 62kg-ot mutatott a mérleg – ami a kisebbik baj -, de emellett a közérzetem is egyre romlott. Bár még soha életemben egy irányított diétát sem próbáltam ki, ezek után úgy éreztem, hogy semmi veszítenivalóm, így nemrégiben belevágtam a C9 (clean9) néven ismertté vált programba. 2,5 kg-ot szerettem volna fogyni, de az elsődleges cél a méregtelenítés, és a bőröm állapotának javítása volt.

 

IMG_9086

 

Az első két és fél nap életem eddigi talán legnagyobb kihívása volt, ugyanis ebben az időszakban tilos enni, leszámítva azokat a táplálékkiegészítőket, amikről egy kis füzet részletesen rendelkezik a program teljes időtartama alatt. Konkrétan már az első nap délutánján az ájulás kerülgetett – ha éhségről van szó egyébként sem ismerek tréfát -, már azon is elgondolkodtam magamban, hogy vajon milyen íze lehet a jegyzetfüzetemnek, így azt hiszem ez lehetett nálam a holtpont. A második naptól már lényegesen könnyebb volt, a  harmadiktól pedig engedélyezett volt egy 600 kalóriás menü és egy nagyon fincsi csokis fehérjeturmix is. A második harmadban kezdtem el edzeni, tekintettel arra, hogy igen magas intenzitású mind a TRX, mind pedig a köredzés, amire járok, de persze a kisfiammal közös játszóterezések és séták is mindennaposak voltak.

A méreteket a program alatt rendszeresen írni kellett, csakúgy mint az elfogyasztott ételmennyiséget, így szinte lehetetlen “csalni”. Nálam két aprócska kilengés volt, az egyik az ötödik napon, amikor majd meghaltam egy szelet csokiért, és összekevertem egy pohár joghurtot egy kanál kakaóporral és édesítőszerrel, amit akkor a világ legfinomabb édességének éreztem – a férjem viszont megkóstolta, és közölte, hogy köszöni, de ő ilyet soha többet nem kér -, valamint két pohár rosé, ami egy tikkasztóan meleg hétvégi napon, vendégségben esett meg. Az eredménnyel viszont mindezek ellenére is elégedett vagyok:

 

11774238_10207017147287694_1254218999_n

 

Nem voltak a kúrával szemben nagy elvárásaim, mindössze annyi, hogy sikerüljön visszatérnem a rendszeres, egészséges táplálkozáshoz, ami tökéletesen működött is, cukrot, kenyérfélét azóta is csak elvétve fogyasztok, a napi több liter víznek köszönhetően pedig a bőröm is hihetetlenül látványos változáson ment keresztül. Sosem gondoltam volna, hogy a narancsbőr kialakulásában az étkezésnek ekkora szerepe lehet, mígnem az ötödik nap környékén észrevettem, hogy a gödröcskék 80-90%-a eltűnt. Emellett jóval energikusabb és összeszedettebb vagyok, ami nagy előny most, hogy néhány újabb projecten töröm a fejem.

 

clean9

Ezért, ha gyakoribb posztokat nem is, de izgalmas változásokat biztosan ígérhetek! 😉

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!