Wonder?Woman

Gardróbrendezés, Donna Karan után szabadon

Ha a gardróbod legalább tíz táskát rejt – melyből, a rendrakás során néhánynak mindig megörülsz, mert már nem is emlékeztél rá -, a  cipősszekrényedben pedig a papucsok és szandálok már szinte csak összehajtva férnek el, akkor érdemes lesz végigolvasnod a bejegyzést, mert olyan ötletekre lelhetsz, melyekkel felszámolhatod a káoszt.

Gyerekkoromban imádtam a két nagyim gardróbjában garázdálkodni, újra és újra végignéztem a vállfán sorakozó darabokat, önkéntelenül is magamba a szívva a nyolcvanas évek egyedi hangulatát. Amire tisztán emlékszem, hogy egyikőjüknél sem ömlöttek ki a felhalmozott stócok a szekrényből – na jó, esetleg a cipők esetében -, épp annyi (kifogástalan minőségű) elemből állt a ruhatár, amennyit ténylegesen hordtak is, és ezeket gondosan kezelték, viselték és tárolták hosszú éveken át.

Aztán megjelent a tömeggyártás, és a nők rákaptak a “gyűjtögető életmódra” a jelmondat pedig sok esetben a “majd jó lesz egyszer” lett. Persze, hiszen a leárazások alkalmával szinte ingyen jutunk hozzá mindenhez, és már fel sem tűnik a gyatra minőség. A napokban fogadtam meg, hogy hosszú ideig a lábam sem teszem be az egyik világmárka üzletébe, ugyanis a negyedik ott vásárolt felsőm is megadta magát az első mosás után, pedig a kímélő program kímélő programját használom…

De hogyan vásárolhatnánk praktikusan?

 

Az elmúlt hónapokban volt alkalmam néhány alapruhatárat összeállítani, egyelőre csak családon belül, illetve ismerősi körben, és amire ilyenkor nagy hangsúlyt fektetek, az a praktikum és a hordhatóság. Praktikum alatt a kiváló minőséget, és a variálhatóságot értem, a hordhatóság tekintetében pedig az illető egyedi alkati adottságainak megfelelően választott ruhát, ami függetlenül az aktuális divattól, sajátosan klasszikus jegyeket hordoz magán. Ez az elgondolás régóta elterjedt a divatszakmában, ennek alátámasztására hoztam három példát, mely igazolja, hogy a múlt, a jelen, és a jövő is épp erre törekszik.

1. A célszerű felhasználás alapelve már 1985-ben, olyan tervezőknél megjelent, mint Donna Karan, aki egy hét darabból álló kollekciót (Seven Easy Pieces) alkotott, melynek elemei kivétel nélkül variálhatók egymással a hétköznapokon ugyanúgy mint hétvégén, reggeltől estig, a legtöbb évszakban – és aki egyébként épp a héten mondott le a márka vezető tervezői posztjáról. A kollekció a body, mint ruhadarab köré épült, amit kiszakítva az edzőtermi környezetből egészen új megvilágításba helyezett. Egy olyan újítás volt ez akkoriban, amire azóta is támaszkodik minden tanácsadó, akit alapruhatár összeállítására kérnek fel, és várhatóan ez lesz a jövő trendje is. (Vagy a dupla/tripla gardrób szekrény)

stylehunter_bodysuits_donnakaren_s1986

567a9446a9bfae705bf31bcbc94efd00

www.polyvore.com

2. Ezen logika mentén bukkantam a Parfois 3in1 (három az egyben) táskájára, ami egy kifordítható alaptáskából, és egy olyan kistáskából áll, melyet használhatunk bélésként, clutch-ként, de akár fél vállas változatban is, szóval inkább öt az egyben megoldásról van szó. Személy szerint úgy gondolom, hogy az ilyen kiegészítőké a jövő, hiszen egyetlen termék legalább háromféle igényt elégít ki, és épp harmadannyi helyet foglal a szekrényben. A színeket is elképesztően jól állították össze, ugyanis mindegyik darab esetében az egyik alapszín élénkebb, figyelemfelkeltőbb, míg a másik kifejezetten szolid, ami lehetővé teszi, hogy akár a munkahelyre, akár azon kívül megfelelő kiegészítő legyen.

 11667220_10206874939172580_29116869_n

11655415_10206874938972575_157845228_n

11716084_10206874939012576_823776682_n

3. A másik nagy felfedezésem pedig az új-zélandi Galibelle vívmánya, brazil tervezők nyomán – sajnos nem jutott eszembe lefotózni az egyik lisszaboni bevásárlóközpontban -, ami feltehetően fenekestül forgatja majd fel a nyári szandál-trendeket. Ez pedig nem más, mint egy olyan szandál, melynek felső része patentok segítségével tetszés szerint cserélhető. Amit ez esetben meg kell vásárolni, az egy cipőtalp/szandál alap, melyhez külön kaphatóak a különböző színű és fazonú felsőrészek. Biztosan ti is jártatok már úgy, hogy beleszerettetek egy különleges lábbelibe, és már vittétek is volna a pénztárhoz, amikor eszetekbe jutott, hogy egy- talán két ruha kivételével semmihez nem passzol. Ez az innováció épp az ilyen helyzeteket orvosolja, a helytakarékosságról nem is beszélve. Hazánkba egyelőre csak online rendelhető, bár a szállítási költség miatt egy ilyen termék esetében nem feltétlenül éri meg, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan nálunk is lehet majd kapni.

Galibelle-07-Gina-High-Heel-a-480x396

6581SM

5999323cb73cc565bc6a1428d077b61d

 

 Fotók: Innen, Innen és Innen, illetve saját kézből

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!