Wonder?Woman

Mitől lesz ütős egy divatblog?

Sokszor feltették már nekem a kérdést, hogy milyen a jó blog? Akár annak vonatkozásában, hogy én mire törekszem a blogírás során, akár az általam preferált tartalmak kapcsán.
 
Rendszerint szeretem a kettőt különválasztani, mert ugyanúgy, ahogy nem létezik két egyforma zebra, két egyforma blogger sem, ezért sem hasonlítanám magam más bloggerekhez vagy épp fordítva. Nem az első vagyok, aki erről a témáról ír, de próbáltam elvonatkoztatni a szempontok terén az olyan általánosságoktól mint pl.: rendszeres posztolás, kollaborációk, jó minőségű fotók, SEO-ismeret és még folytathatnám…
 
IMG_62332
 
Sokáig csak olvasgattam másoktól, hol a stílus, hol a dizájn, hol pedig a különleges tartalom fogott meg, de elhamarkodott lett volna kijelenteni, hogy a kedvencem. Arra viszont hamar rájöttem, hogy mi az, amivel nem tudok azonosulni, ez pedig a hivalkodás. Lakberendezésről, outfitekről, utazásról – elsődlegesen divatblogokat vettem alapul – képeket posztolni sokféleképpen lehet, de mindig megmosolyogtat, ha valaki azt gondolja, hogy a pénz vagy az aktuálisan követett divat egyenlő a stílussal. Számomra semmit nem jelent egy exkluzív étterem, amiből hiányzik a hangulat, egy akkurátusan berendezett lakás, ahol a tulajdonos láthatóan még a díszpárnát sem maga választotta, egy mesterségesen megkomponált fotó, egy drága ruha, amitől viselője boldogságot remél, vagy egy szép nő, akiből hiányzik az életöröm.
Viszont annál többet egy őszinte mosoly, egy hirtelen elkapott – képileg – tökéletlen pillanat, egy outfit, ami hűen tükrözi viselője egyéniségét, a pezsgés, a tehetség, a belefektetett munka, és az amikor valaki az egyszerű dolgok szépségét is képes láttatni.
 
Az írásmód tekintetében a könnyed, gördülékeny stílus az elsődleges, de hogy mitől áll össze az egész, arra szerintem nem létezik recept. Sok blogger elkedvetlenedik, amikor nem látja, hogy a követők-olvasók száma drasztikusan nőne, holott ez csupán egyetlen tényező. Lehet valakinek 10-15 ezres tábora (ennek felturbózására egyébként is megvannak a módszerek), ha annak a tíz százaléka sem aktív. Ennél sokkal lényegesebb a folyamatos kapcsolattartás az olvasótáborral, ekkor érvényesül a “lány a szomszédból” képzet, már ami a blogger személyiségét illeti. Épp ezen logika mentén történhet meg, hogy egy fényűző enteriőr, és a benne fotózott dizájner ruha, valamint az egyéb – átlagember számára elérhetetlen kiegészítők – inkább elidegenítik az olvasót. Persze sok fiatal lány van, aki számára ez lesz az álomkép, az elérni kívánt etalon, majd évekkel később annál keserűbb a szembesülés a valósággal.
 
A nagy bloggereket sokszor hívják kiemelt eseményekre, vagy csak úgy, hiszen bármiről posztolnak az ma már a leghatékonyabb reklám. Ezekről az utazásokról, és az ott tapasztalt élményekről lehet a már említett “szomszéd lány” stílusban is kommunikálni, illetve olyanformán, hogy az olvasó azonnal kívülállónak érezze magát, egyfajta “nézzetek és boruljatok térdre” attitűddel. Nyilván mondanom sem kell, hogy melyik a produktívabb, ha minőségi olvasótábort akar valaki építeni, éppen ezért ma öt olyan hölgyet hoztam, akiknek ez sikerült.
 
1. Első számú kedvencem, Julie Sarinana (Sincerely Jules) a tökéletes pozitív példa e tekintetben, hiszen az elmúlt egy hét leforgása alatt a világ három pontján fordult meg (Los Angeles, Havanna, Monte-Carlo), és mindegyik képét nézegetve az az érzésem támadt, hogy egyszer, talán tökéletes úti cél lenne nekünk is. Monte-Carlo-ban például egy – az Üvegtigrisben látotthoz hasonló – büfékocsiról posztolt, ami számomra százszor többet mesélt a helyről és róla, mintha az ötcsillagos szálloda fürdőszobájának tükrében fotózgatta volna magát. De ez a lazaság és a hamisítatlan karibi-hangulat az összes posztján érződik.
d3bf043c6ed5d4d1cfca1f9910378e45
ffb9ebdf1d5a865528e3818d4cf8be81
 
2. Chiara Ferragni (The Blond Salad) olasz bloggerről már több alkalommal ejtettem szót, ő többek között a Guess márka modellje és szóvivője, de debütált már műsorvezetőként és rendelkezik egy egyedülálló stílusú cipőkollekcióval is. Mindemellett (zárójelben) a világ egyik legjobban fizetett bloggere, ugyanakkor én elsősorban azt különleges kisugárzást, és kislányos bájt szeretem, amivel egy csomag rágógumit ugyanúgy el tud adni, mint egy Max Mara ruhát, amire azért lássuk be, nem sokan képesek.
59860411ed2e3ea4e56252919f218571
15d4a1562fc3c05be78bc94b92ed435b
 
 
3. Harmadik helyen ismerkedjetek meg egy brazil vloggerrel, Camila Coelho-val, aki elsődlegesen sminkvideókat posztol portugál nyelven, de Instagram oldala arról árulkodik, hogy manapság egyre több divateseményre is hívják, ennek köszönhetően pedig mára outfit-posztokban is bővelkedik. Brazíliában hatalmas sztárnak számít, ahol egyébként azt érdemes tudni, hogy a gyerekek 99,9%-a vagy modell vagy futballista szeretne lenne, mivel ez számít az elsődleges kitörési lehetőségnek, ezért ha valaki megjelenik a médiában, azt szinte azonnal piedesztálra emelik, pláne ha le is tesz valamit az asztalra.
c889db18ec88f49665fb402a7836fd65
b3df3a2553386cd97a7537add05d1a9b
 
 
4. Következzen a felsorolásban a bolgár származású Magyarországon is ismert blogger, Nati Drencheva, a Nana’s Fashion alapítója, aki az elmúlt hónapokban azért is vált az egyik nagy kedvencemmé, mert minden bejegyzéséből a könnyed elegancia mellett óriási céltudatosság, és az a fajta harmónia árad, ami miatt – szemtelenül fiatal kora ellenére is 🙂 – igazi példaképpé válhat a divatrajongó lányok számára. Az előző három bloggerrel ellentétben, ha róla többet szeretnétek tudni, elég ellátogatnotok az újonnan nyílt, 6. kerületi üzletébe.
ss

 
bolz-4

fotók: www.nanasfashion.com

 
 
5. Ötödik kedvencem Balogh Kata, az Inspirationholic bloggere, aki divat, utazás és szépség témában posztol lendületes és életteli stílusban, a fotóit – melyek egytől egyig magazinba illőek, mégis természetesen könnyedek – gyakorlatilag élmény nézegetni. Amiért pedig elképesztően “irigy” vagyok rá, hogy nemrégiben az egyik hitelkártyaszolgáltató ‘travel bloggere’ lett, és nem máshova vezetett az első útja, mint Lisszabonba! 🙂
 
IMG_2461
nanu11

Fotók: Inspirationholic

 
 
(További fotók: a bloggerek linkelt weboldaláról)

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Igen, bár én a portugál nyelv miatt is szeretem őt hallgatni, de örülök, hogy tetszik! 🙂

  2. Ildie says:

    Camilla Coelhonak angol nyelvű (makeupbycamila2) csatornája is van, de szerintem ezt te is láttad már. Imádom ezt a nőt, a színeit, hogy van benne élet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!