Wonder?Woman

Nyári sminkek, amik a kánikulában is tökéletesek maradnak

A nyár és a nagy meleg közeledtével egyre kevesebb poszt születik smink témában, emellett pedig mi, nők is értelemszerűen hajlamosak vagyunk a lehető legtermészetesebb megoldást választani, ha a reggeli készülődésről van szó. De mi a helyzet akkor, ha valamilyen rendezvényre vagyunk hivatalosak?

Csakúgy, mint a dress code vonatkozásában, itt is vannak alapszabályok, melyeket nem árt figyelembe venni. Társasági eseményeken ugyanis a makeup kimondatlanul is, de szinte kötelező. Ennek hiánya nagyjából ahhoz hasonlítható, mint mikor valaki melegítőben száll be egy limuzinba (hacsak nem vagy Rihanna, mert akkor könnyen előfordulhat, hogy ez lesz az új trend).

Egy időben megrögzötten sminkeltem, akár a közeli kisboltba szaladtam le, akár a város túlsó oldalára. Egy idő után azt vettem észre, hogy az “igazi” arcom szinte zavaróan meztelennek érzem a mindennapos rituálé nélkül, és akkor határoztam el, hogy változtatok a szokásaimon. Érdekes módon a terhességet követően sokat javult az arcbőröm állapota, így az alap kelléktáram ma már kimerül egy BB-krémben, pirosítóban, tusban, szempillaspirálban, és amennyiben a párás idő megkívánja, az alapot fixálom egy leheletnyi porpúderrel. A játszótérre menet általában még ezek is elmaradnak, így mondhatni az elhatározás bevált, ugyanakkor kicsit át is esetem a ló túlsó oldalára, ugyanis egy, a közelmúltban tartott esküvőre igyekezve azon kaptam magam, hogy esetlenül állok a tükör előtt, kezemben a neszesszeremmel, és annak – ilyen alkalomra – szegényes tartalmával.

Épp ezért tűnt jó ötletnek a legutóbbi, romantikus és utcai stílusú outfit-fotózásunk kapcsán a makeup-ról is ejteni néhány szót. Miskolczi Melindával – aki profi sminkesként dolgozik, és az öltözékekhez illő műremekeket készítette – jó előre megterveztük az alkalomhoz, ruhához és az évszakhoz passzoló árnyalatokat és a használni kívánt termékeket. Nekem annyi kérésem volt, hogy a három változat legyen merőben eltérő, és olyan is készüljön, amit a hétköznapi életben csak kivételes esetben viselnék.

IMG_64781

IMG_61993

Laikusként egy sminkmesterrel szemben alapvető elvárásom, hogy minőségi alapanyagokkal, higiénikusan dolgozzon (ez magától értetődőnek tűnhet, de egy klipforgatáson évekkel ezelőtt az alapozó szivacsa hetekig nem múló bőrirritációt okozott, de volt precedens arra is, hogy a közös használatban lévő szemceruza művelt hasonlót, tehát ez egy komoly szempont), és legyenek eredeti elképzelései az adott témát illetően. Egy ponton sem kellett csalódnom, és kíváncsian ismerkedtem a számtalan termékkel, amiket az asztalon felsorakoztatott.

IMG_56871

Megkértem Melindát, hogy foglalja össze mik azok a kritériumok, amiket a háromféle smink elkészítésénél figyelembe vett, és részletezze azokat a lépéseket, amelyek kulcsfontosságúak egy nyári alkalmi makeup esetében:

“Mindhárom smink a jelenleg nagyon divatos tusvonalra épült. Az első változat esetében, ami natúr, romantikus hatást kölcsönöz viselőjének a természetességre helyeztem a hangsúlyt. Finom árnyalatokat és egy leheletnyi csillogást használtam, az egyetlen hangsúlyosabb részlet a szempilla, de ez is inkább csak a közeli képeken. A második verzió szintén a szolidabb kategóriába sorolható, inkább nappali, de mindenképpen látványos viselet, míg a harmadik már egy kifejezetten alkalmi smink, az éjszakai fényekhez igazodva. Utóbbi megfelelő választás lehet egy partihoz, fotózáshoz, esetleg díjkiosztóhoz.

IMG_59221

Az élénkebb rúzsok használata és a száj hangsúlyozása már egy ideje alapvető trend, és praktikus is, mert szinte minden évszakhoz illik. Kiemeli a vonásainkat és rendkívül jól kombinálható az öltözetünk vagy a körmünk színével. Viselj minden nap egy picike sminket, hogy magabiztosabb legyél!

IMG_62471

IMG_62911

Fotó: Eva Halasz Photography

Smink: Miskolczi Melinda

Styling és koncepció: Tóth Enci

A smink tartóssága a por állagú termékek felvitelével növelhető, így elkerülheted, hogy a pirosítód a nagy melegben felszívódjon. Az alapozót a szem alatt kőpúderrel, máshol porpúderrel fixáld, a szemceruza esetében pedig szemhéjporral érheted el ugyanazt az eredményt. A teljes makeup elkészítése után elengedhetetlen a fixáló spray használata, főleg, ha nincs lehetőséged a későbbi korrigálásra. Néhány fújás az arcra már biztosítja az egész napos frissességet és tartósságot.”

Annak ellenére, hogy csakis tökéletes minőségű anyagokat használtunk, azért nem bántam, amikor lemoshattam a harmadik, erősebb változatot, mert a hétköznapokban nem vagyok hozzászokva ilyen mennyiségű festékhez. Ugyanakkor a fotókon jól érvényesült, és láthatjátok hogyan alakultam át lépésről lépésre, alig harminc perc alatt.

IMG_58071

IMG_59421

IMG_59431

IMG_60081

IMG_60251

IMG_62571

IMG_63391

IMG_62761

IMG_62751

IMG_62941

 Ti szoktatok sminkelni nyáron?

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!