Wonder?Woman

Tévhitek és ötletek plus-size témában

Az elmúlt néhány hétben több olyan feladaton dolgoztam, ahol különböző – a nádszálvékony vagy homokóra alkattól merőben eltérő – alaktípusú nőknek kellett az adottságaiknak megfelelő ruhatárat, vagy épp alkalmi ruhát tervezni, összeállítani. Sok tévhit terjeng a témában már hosszú ideje, biztosan ti is találkoztatok már közülük néhánnyal. Éppen ezért példákat kerestem ezek megcáfolására, és tippeket arra vonatkozóan, hogyan tereljük a figyelmet az előnyös testrészekre.

A sztereotípiák leggyakrabban onnan erednek, hogy egyszer valaki írt egy általa igaznak tartott tézist, amit szépen sorjában átvett tőle más is, mígnem egyetemes állítássá nem vált. Amikor régebben nekiálltam egy divattal kapcsolatos bejegyzésnek, rendszerint kerestem magyar hivatkozásokat is, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon kevés releváns cikk van, azok is leginkább divatblogokon. Persze nem tagadom, hogy ezeknek az észrevételeknek van valóságalapjuk, de ritkán kínálnak megoldási alternatívát.

1. Az egyik ilyen, miszerint a keresztirányban csíkos ruhát kizárólag tökéletes alkatú hölgyek viselhetik. Igen, tény, hogy ez a fajta díszítő elem erősít, pláne akkor, ha a testhez simuló változatokról van szó, ugyanakkor rengeteget számít a minta elhelyezkedése, aránya, és a játék a színekkel. Az alább látható ruha például tökéletes összhatást kölcsönöz viselőjének, minden csík és árnyalat épp a helyén van.

 

4f5dd3809023df5a0a1ca713c04943ef

 

2. Ha már szóba kerültek a passzosabb fazonú ruhák, ezek szintén az általános tiltólistán szerepelnek, a nagy mintákkal egyetemben. Én úgy gondolom, hogy itt fontos a ruha anyaga, mert egy pamut anyag valóban képes kiemelni a hurkákat vagy például a narancsbőrt – és ez utóbbi, mint tudjuk akár a csontsovány lányokat is érintheti, ha nem megfelelően táplálkoznak -, viszont egy nehezebb szövet már egészen más összképet eredményezhet. Az átlósan futó motívum pedig kifejezetten vékonyít.

 

35eacbb5d771e66f80b54992e8a820a9

 

3. És akkor ott van az az alaktípus, mely számára szinte soha sehol nem kínálnak öltözködési tippeket. Ez pedig a Gyémánt alkat. Esetükben a vállak, karok és a lábak is kifejezetten formásak, de deréktájban jelentős felesleg mutatkozik. Nem összekeverendő az alma alkattal, itt a mell alatti rész nem gömbölyű. Nem könnyű feladat számukra a vásárlás, hiszen az öltöztetés terén a jelmondat általában az, hogy “közelítsünk mindent a homokórához”, ami náluk gyakorlatilag lehetetlen! Viszont egyáltalán nem kell lemondaniuk a könnyű nyári maxiruhákról, ha az megfelelő mintázatú.

 

72aee1014545d661ef65a998ad9335e0

 

c7cb5cbb77e4372782699dc4fc10f9a4

4. Alma alkatra szinte sosem javasolnak bokáig érő ruhát, illetve nagy mintát, azonban itt is annak elhelyezkedése a fontos, és az, hogy mely testrészekre tereli a hangsúlyt. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi játék és lehetőség rejlik ebben, arról nem is beszélve, hogy megfelelő kiegészítőkkel egyenesen lenyűgöző hatást érhetünk el.

 

6f7139067310f3fad7a42e31eca11865

 

b4f00abdabd0d38308c7b7a8e67e6cde

 

5. Az utolsó tippem pedig egy általános igazság: merj próbálni! Hosszú évekig vásároltam próba nélkül. Általában szerencsém volt, és jól választottam, viszont sűrűn előfordult, hogy plusz köröket kellett futnom a szükséges csere miatt. Mi nők remek érzékekkel vagyunk megáldva, ne féljünk élni is velük! Ha az üzletben forgolódva meglátsz valamit, ami azonnal megragadja a figyelmed, akkor minden előzetes intelem ellenére se legyél rest felpróbálni, könnyen lehet, hogy a ruhatárad legszebb darabja lesz.

A legutóbb, amikor plus-size témával foglalkoztam, és a fürdőruha variációkról írtam, szomorú volt látni, hogy az egyes darabokat kizárólag szupermodelleken mutatják be, ami egy normál testalkatú nőn egészen másképp áll, pláne a teltebb domborulatokon. Pedig mennyivel könnyebb lenne a vásárlás, ha online, a fotók alapján megejthetnénk az előzetes szelektálást, így az üzletbe érve már csak a kiszemelt ruhákat próbálhatnánk fel.

Fotók: Innen

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!