Wonder?Woman

Hétköznapjaim egy divattervező mellett

Ha egészen pontosan akarnám megfogalmazni a dolgot, akkor talán azt mondanám, hogy az elmúlt heteim amolyan kellemes frusztráltságban teltek. Hogy létezik-e ilyen kifejezés? Fogalmam sincs, de mivel nekem is új érzés, ez tűnik a legtalálóbbnak. Ennek oka, hogy ismét új szerepkörben találtam magam, egy divattervező mellett.

Akik rendszeresen olvassátok a blogot tudhatjátok, hogy az elmúlt egy évben kisebb átalakuláson ment keresztül, a babás írások mellett egyre nagyobb szerepet kap a divat, és minden ami ezzel a témával kapcsolatos. Ennek oka, az általános érdeklődés mellett, hogy jövőre végzek divat- és stílustervező szakon, így tulajdonképpen az írás is valamilyen szinten a tanulási folyamat része. Az utóbbi időben rengeteg gyakorlati feladatot kaptunk, főleg stílustanácsadással kapcsolatosan, ezeket mindenképpen be fogom mutatni majd itt is, mert egytől-egyig hihetetlenül izgalmas munkák voltak.

 

IMG_62353

 

Egy divattervező/stílustanácsadó mindennapjai

 

Amikor a stílustanácsadó (gardróbrendező) szakma szóba kerül a két leggyakoribb reakció – egymás után -, hogy beszélgetőpartnerem tetőtől talpig végigmér, még akkor is, ha szinte száz éve ismerjük egymást, és keresi a formabontót az öltözékemben (erre az esetre már gondolkoztam valami gombnyomásra színváltós ruhadarabon), illetve kifejti, hogy ez a legjobb munka a világon. Ennek egyszerű az oka, a divatlapokban havi rendszerességgel olvashatunk olyan cikkeket, ahol irányított interjú keretében egy stílustanácsadóval jutnak ugyanerre a megállapításra, ami persze marketing szempontból ügyes fogás, de távol áll a valóságtól. Az igazság az, hogy ha valaki jó munkát szeretne végezni, ahhoz a legapróbb részletekkel kapcsolatban is tisztában kell lenni, a méretekről, alak- és színtípusokról, az alany attitűdjéről, vásárlási szokásairól, lehetőségeiről és még sorolhatnám. Az első ilyen feladatomat több mint két hétig készítettem, mert akkor jött el a pillanat, hogy elégedetten hátradőlhettem.

A szakomhoz kapcsolódik egy kötelező nyári gyakorlat is, mely nálam az előírtnál várhatóan hosszabb ideig tart majd, egy olyan “műhelyben”, mely rendelkezik a megfelelő képesítéssel. Kovács Erika divattervező vállalta a képzésemet, aki elsősorban alkalmi és menyasszonyi ruhákat tervez (az esküvők világához kapcsolódó vonzalmamról talán már korábban is írtam), és sok egyéb díj mellett két éve Az Év Jónő Divattervezője lett. Nem volt egyszerű rátalálnom, valószínűleg azért sem, mert magasra tettem a lécet, mindenképpen olyan tervező mellett szerettem volna dolgozni, aki egyedi felfogásban és stílusban alkot, és nem riad vissza a színek használatától sem. Nála olyan minőségi anyagokkal, technikákkal és mintákkal találkoztam, melyek itthon nem nevezhetőek éppen szokványosnak.

10659356_636327846473623_6863714701434313444_n

Fotó: www.fashiondesigner.hu

 

1794655_465172236922519_1125084702_n

Fotó: www.fashiondesigner.hu

Erika egyébként a KE Fashion Designer vezetőjeként a tervezésen túl stílustanácsadással is foglalkozik, így nem volt kérdés, hogy amennyiben tud vállalni, őt választom. Túl az első héten nála, azért be kell valljam, hogy nem unatkoztam, és mivel most nem a saját ritmusomban kellett dolgoznom, komolyan igénybe vettek a feladatok, ugyanakkor örültem a kihívásnak, és alig várom a következőket (Ha arról van szó, mások elmondása szerint is isteni kávét főzök 🙂 ). Jelenleg épp egy tervezőprogrammal ismerkedek, mely egyénre szabott ruhatervezést tesz lehetővé, mellette pedig marketinggel és design-nal kapcsolatos teendőket látok el. Még nagyon az elején járunk, így szeretnék egy sorozatot a “műhelybeli mindennapokról”, kicsit belesve a kulisszák mögé, ezért hamarosan jelentkezem majd a következő résszel.

 

IMG_62413

Fotó: Eva Halasz Photography

Smink: Miskolczi Melinda

 

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!