Wonder?Woman

Mit hordunk idén a farmer-szerelem jegyében?

Okulva a korábbi évek forgatókönyveiből, szinte biztos vagyok benne, hogy az idei tavasz is épp olyan hamar tovaröppen, mint elődei, hogy aztán átadja a helyét egy hosszú, forró és száraz nyárnak. De mielőtt ennyire előreszaladnánk azért élvezzük ki ezt a néhány hetet, és legfőképpen ejtsünk szót egy olyan anyagról, ami évtizedek óta meghatározó eleme mind a női, mind pedig a férfi divatnak, 2015-ben pedig számos régi fazon köszön vissza immár új köntösben. Ez pedig nem más, mint a farmer.

Talán sokan nem is sejtik, hogy eredetileg munkaruházatként funkcionált, mivel nem tartozik a gyúlékony anyagok közé, talán ez lehet az oka annak is, hogy 1870-től – amikor Jacob Davis szabómester a Levi Strauss-tól vásárolt anyagból elkészítette az első farmernadrágot – még hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy hétköznapi viseletként jelenhessen meg.

Úgy tíz éves lehettem, amikor a szüleim egy farmerboltot működtettek, és élénken emlékszem mennyire lenyűgöztek a különböző anyagok, szabásvonalak, és kíváncsian figyeltem a pici üzletben, ahogy farmer és új tulajdonosa egymásra lelnek. Az első farmerdzsekimet szinte úgy kellett lekönyörögni rólam, még ma is előttem van a világos koptatott anyag, bár a fazon azóta már gyökeres átalakuláson ment keresztül, ez még egy elképesztően kényelmes változat volt.

A 2015-ös farmerdivat

 

Attól függően, hogy milyen cipővel – sportcipő vagy magassarkú -, illetve milyen kiegészítőkkel viseljük más-más összhatást érhetünk el vele. Formabontó megoldásokról nem igazán lehet beszámolni, továbbra is az egyenes- és szűk szárú fazonok a legkedveltebbek. Tavaly még viszonylag újdonságnak számítottak a felhajtott bokanadrágok, ezek idén is népszerűek bővebb és testhez simulós változatban is. A boyfriend farmer az a kategória, amivel még barátkozom, nálam a magassarkús kombinációk, és az előbb említett felhajtott változat telitalálat, a lezserebb összeállítások viszont már kevésbé. Anno ugyanígy voltam a magas derekú farmerekkel, melyek erős 80-as évek hangulatot teremtettek, bár azt azért jegyezzük meg, hogy a mai változatok már jótékonyabb szabásvonallal rendelkeznek, ezért is fordulhat elő, hogy Kate Moss-on kívül más is bátran felveheti őket.

a871816ee305eed9b62cf986d92f7926

A skinny farmerektől egyébként a legtöbb stílustanácsadással foglalkozó könyv és szakember óva inti a körte alakú lányokat, ezzel a tézissel azért vitába szállnék (mint körte alkat). A körte egy nagyon tág besorolás, számos egyéb kategóriát különböztethetünk meg ezen belül is. Szerintem egy próbát mindenkinél megér, mielőtt teljesen kizárná, és abban sem vagyok biztos, hogy egy vastagabb combot, nagyobb popsit feltétlenül takargatnunk kéne – ha máshogy nem, hát optikailag -, ezért éljenek a kerek formák az ízlésesség határain belül!

Legutóbb egy street-style (utcai viselet) képsorozatot fotóztunk, melyhez roskatag, málladozó falakat kerestünk háttérként, ami eleinte könnyű feladatnak tűnt, majd izgalmas vállalkozássá alakult a környék ott élő bandáinak köszönhetően. Szándékos a skinny-választás, a fent említett okok miatt, és mert szerettem volna élőben szemléltetni, hogy a katalógusokban fotózott idomok mellett teltebb formákon is érvényesülhet.

IMG_61021

Fotó: Eva Halasz Photography

Smink: Miskolczi Melinda

Styling és koncepció: Tóth Enci

Farmer ing/nadrág: Pepe Jeans

 

 IMG_60721

 

 

IMG_60571

 

 

IMG_61231

 

 

IMG_61261

 

 

IMG_61361

 

 

IMG_61621

 

 

IMG_56711

 

 A tavaszi trendekről és az esküvői babás szettekről szóló anyagokat a linkeken találod!

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi, nézem is mindjárt! 😉 Szerintem ez egy olyan szett, ami sosem megy ki a divatból, még akkor is, ha sokan úgy gondolják, hogy a fekete cipő&táska kombináció idejétmúlt!

  2. Nikolett Gyaraki says:

    Csini vagy, mint mindig! 🙂 Én is néhány héttel ezelőtt egy nagyon hasonló outfitet állítottam össze: farmer farmerral, fekete laptáskával és fekete magassarkúval. Ha érdekel, megnézheted a blogomon: Nik’s Box. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!