Wonder?Woman

Ints búcsút a tavaszi fáradtságnak három egyszerű trükkel és egy napirenddel!

Az elmúlt napokban, mint oly sokakat, engem is bedarált a tavaszi fáradtság. Rengeteg dolgom lett volna, amit tulajdonképpen el is végeztem, de úgy éreztem, hogy mindehhez emberfeletti lelki erőt kellett gyűjtenem. A tükörbe nézve, mintha nem is magamat láttam volna, vállalhatatlan frizura, sok apró szarkaláb és egy kimerült szempár nézett vissza rám.

Gondolom ez másnak is ismerős lehet. Az enyhe téli, és még gyönyörűbb kora tavaszi időjárás miatt hozzászoktam a jóhoz, és bizony nyomot hagytak rajtam az első borúsabb napok. Feladat viszont mindig van, így nem engedhetem meg magamnak, hogy lazsáljak. Tulajdonképpen van egy három pontból álló receptem ezekre a napokra, ami eddig sosem hagyott cserben.

image

Így űzd el a tavaszi fáradtságot!

Mielőtt elkezdeném sorolni a pontokat, gondoltam megosztom veletek a legújabb, jelenleg tesztelés alatt álló tervemet. Történt ugyanis, hogy a férjem, megunván, hogy néhány naponta rázúdítom az időhiányom okozta frusztráltságom, készített nekem egy napirendet. Általában nagyon elutasító vagyok az ilyen dolgokkal kapcsolatban, de elgondolkodtam rajta, hogy megérne egy próbát. Reggel 8-tól estig, általában két órás idősávokban különböző elfoglaltságok vannak feltüntetve, szigorúan ügyelve arra, hogy egyszerre csak egy, esetleg két feladattal foglalkozzak, és Manóra is jusson időm. A munkával kapcsolatos teendők például kategorikusan az altatási időkhöz igazodnak, így nem tépem a hajam, ha éppen nem sikerül a csirkecsíkokat kavargatva elküldenem egy mailt, és közben fél kézzel etetni a gyereket. Mindenesetre nagyon optimista vagyok, egy hét múlva beszámolok a fejleményekről! Na de most kanyarodjunk vissza azokhoz a bizonyos tippekhez:

1. Menj el mozogni!

Pofonegyszerű tippnek tűnik, de voltak hetek, amikor egyszerűen képtelen voltam rávenni magam, vagy annyira nem sikerült ráhangolódni, hogy az edzőterembe érve vettem észre, hogy nem vittem cipőt. Ilyenkor nem árt egy kis változatosságot csempészni a hétköznapokba, hívj el valakit magaddal, válassz új gépeket, gyakorlatokat vagy próbálj ki egy teljesen új mozgásformát! Én például jó ideje szemezek a kangoo-val, és a csoportos foglalkozások ilyen esetben egyébként is hatékonyabbak, hiszen akarva-akaratlanul is hajt a csordaszellem.
Mozgás során, mint tudjuk boldogsághormon szabadul fel, ezért nálam ez az első lépcső, ami megadja a lendületet az összes többihez.

2. Itt a nagytakarítás ideje, láss hozzá!

Tudatosan kerültem ezt a témát az elmúlt időszakban, nem akartam az agyatokra menni vele, de tény, hogy vesszőparipám. Egészen másképp telnek a mindennapok egy tiszta, jó illatú, rendezett környezetben, mint a káosz közepette. Tarts egy alapos leltárt a ruháid között, és szabadulj meg azoktól, amik az elmúlt másfél évben nem voltak rajtad! Portalaníts (mindenhol!), és a konyhaszekrényt sem árt néha kipakolni! Lehet egy abkaktisztítás is esedékes, a felhalmozott kacatok eltüntetéséről nem is beszélve. Az ilyen jellegű feladatokat egyébként sosem egyedül végzem, lassan száz éve búcsút intettünk a legutóbbi 20-as éveknek, a férfiak is nyugodtan besegíthetnek! 😉

3. Utolsó lépésben pedig hozd rendbe MAGAD!

Mikor jártál utoljára kozmetikusnál? Vagy kerítettél sort egy manikűr-pedikűr kettősre? Az otthoni megoldás is csodát tesz, de ha tudod ezúttal bízd szakemberre a dolgot, néha jólesik meglepni saját magunkat is! Egy új ruha vásárlását már meg sem merem említeni, tartva a férjek haragjától, a kimerített családi kasszák láttán (de persze azért mégis megteszem!)

Tegnap egyébként amolyan negyedik lépcsőként felleltem a neten a legutóbbi, Manókával közös reklámunkat, és ahogy korábban ígértem, nektek is megmutatom. Szerintem elképesztően cuki lett, és pár perc után azon kaptam magam, hogy széles mosollyal nézem újra és újra, már legalább ötödjére, egyszerűen nem tudtam megunni. Pedig a helyszínen nem volt épp zökkenőmentes a kezdés, a legtöbb babának eleinte semmi kedve nem volt a szerepléshez, igencsak morcosak voltak a jól megszokott napirendjük felborítása miatt, de ez a néhány rögzített másodperc határozottan megérte a fáradságot.

 

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Tóth Fanni says:

  A három nőies szett… után dobta a gép – szerencsére! Nagyon jó tippek, köszi! Manó meg aranyos, mint mindig!

 2. Kedves Niki!
  Örülök, hogy tetszenek az írások! 🙂 Általában nagyon pozitívan állok mindenhez, de előfordul, megfeledkezem róla, néha nem árt tudatosan figyelni ezekre a dolgokra, mert ez olyasvalami, amiről mi döntünk!

 3. Nikolett Gyaraki says:

  Szia! Nagyon inspiráló ez a cikk, mostanában sokat foglalkozok ezzel a kérdéssel, hiszen pont aktuális. Egyébként most bukkantam az oldaladra, és nagyon tetszik, érdekesek a témák. 🙂
  Niki (Nik’s Box blog)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!