Wonder?Woman

Öltözködési tippek babáknak és tipegőknek az esküvői szezonra

Az esküvői szezon közeledtével sorra születnek az ide vonatkozó írások különböző divatblogokon arról, hogy mit illik viselni, illetve mi az, amit nem tanácsos egy menyegző alkalmával. Tavaly én is közzétettem egy hasonlót hölgyek részére, ugyanakkor azt is megfigyeltem, hogy egyik bejegyzés sem tért ki a gyerekekre vonatkozó “dress code”-ra. Na jó, ez talán így kicsit erős volt, de tény, hogy ez a téma szinte érintetlen, holott a tipegők minden lagzi elmaradhatatlan résztvevői, így gondoltam hasznos lenne bővebben is foglalkozni a velük kapcsolatos öltözködési javaslatokkal.

Még mielőtt tévesen kialakulna egy olyan kép bennetek, hogy nálunk a gyerek mindig úgy néz ki, mint akit skatulyából húztak ki, megjegyzem, hogy otthon elsődleges szempont a kényelem. Ha csak mi, a szűk család vagyunk otthon, akkor bőven megteszi egy rugdalózó-melegítő kombináció, lényeg, hogy minél szabadabban tudjon mozogni benne – bár az is igaz, hogy az ellenkezője sem jelentene számára különösebb akadályt. Amikor viszont kimozdulunk szeretek az előbb említettnél csinosabb szettet választani neki, így jöhet egy farmer, kantáros nadrág, vagy valamilyen szövetnadrág és póló/ingecske, illetve pulóver vagy kardigán párosítás. Szerintem nem árt, ha már ilyen korban hozzászokik egyfajta rendszerhez az öltözködés terén. De!

Mit adjak a babára, ha esküvőre vagyunk hivatalosak?

 

Vagy keresztelőre? Vagy bármely olyan alkalomra, ahol a meghívottaknak illik kiöltözni? Egészen pici babáknál nem igazán releváns a kérdés, hiszen őket gyakran nem is terhelik az szülők azzal, hogy hasonló eseményekre cipeljék őket, de ha mégis, akkor egy hófehér kezeslábas is bőven megteszi. Az én másfél éves Manóm esetében viszont már bőven akad alternatíva, és az is igaz, hogy ahova lehet visszük magunkkal, így nem hagyhattam ki egy csini babás poszt megírását. A “fast fashion” üzletek világától némileg elszakadva – a kifejezés magyar szabadfordítása “a divatvilág gyorséttermei”, néhány hónappal ezelőtt megismerkedtem a Mamas&Papas-zal, mely egészen üde, egyedi színfolt a baba- és kismamaholmik világában, és ahol képtelenség rövid időt eltölteni. A boltban tett első látogatásom alkalmával emlékszem, hogy fejben szinte azonnal berendeztem a babaszobát, annak minden szükséges kellékével, talán túlzásba is estem, mint sok más anyuka szokott ilyenkor.

A blog közösségi oldalán már előzményként említést tettem arról, hogy készítettünk egy fotósorozatot – pontosabban fogalmazva inkább négyet -, mert ahogy azt korábban ígértem, egyre több lesz majd a divattal kapcsolatos írás. Ennek oka, hogy jelenleg is több projectben tevékenykedem, mint stylist-személyi stylist, és a jövőben is szeretnék ezzel foglalkozni, ha elvégeztem az ehhez kapcsolódó tanulmányaimat. Az esküvői téma pedig különösen közel áll hozzám, hiszen a saját vállalkozásunk is szervesen kapcsolódik hozzá, de ugyanígy van ezzel az a két különösen tehetséges leányzó, Miskolczi Melinda, és Halász Éva, akik nélkül ez a képsorozat nem jöhetett volna létre. Ritkán fordul elő, hogy egy ilyen jellegű munka alatt a csapat tagjai már az első találkozásnál szinte félszavakból értik egymást, de különös módon ez nálunk az elejétől működött. Szerettük volna a kora tavaszi esküvők hangulatát idézni, melyhez a közelgő alkonyat visszafogott fényei tökéletesen passzoltak.

IMG_63831

Fotó: Eva Halasz Photography

Smink: Miskolczi Melinda

Styling és koncepció: Tóth Enci

Lenvászon öltöny szett: Mamas&Papas

 

IMG_64512

IMG_63721 masolat

IMG_63842

IMG_64251

IMG_63832

IMG_64511

IMG_63572

IMG_63761 masolat

IMG_63602

A babás szett anyaga lenvászon, ami könnyű viselet még a melegebb napokon is, így amellett, hogy ennivalóan cuki, még az órákig tartó intenzív játék alatt sem melegszik rá a picikre. A zakót helyettesíthetjük egy mellénykével is, a nyakkendő pedig egyszerűen kezelhető, tépőzárral ellátott. Maga a Mamas&Papas így ír ezekről az imádnivaló szerelésekről: “Klasszikus színek, stílusos részletek, lágy szövetek és elegáns vonalak jellemzik a kollekció minden darabját, legyen szó akár egy apró rugdalózóról, vagy egy ünnepi ruháról. Az egyik legjobb választás a babádnak, ha igazán fontos alkalomra készültök.”

Cipő vonatkozásában én az egészséges gyerekcipőkre esküszöm, ezek átmenetet képeznek az ortopéd cipők és az általános lábbelik között, és nagy előnyük, hogy segítik a piciny lábcsontok fejlődését. A képeken egy, a kora márciusi időjárásnak megfelelő darab volt Manón, melyet a nyári hónapok közeledtével egy ugyanilyen szandálra is cserélhetünk.

Érdemes nyomon követnetek a blogot, ugyanis hamarosan egy számomra igen különleges poszttal jelentkezem, és a mostani outfitemről is bővebben mesélek majd!

Ha tetszett az írás, és szeretnéd nyomon követni a Wonder?Woman blog eseményeit, a blog Instagram, valamint Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni.

Üzenet/Együttműködés: wonderwomanblog@yahoo.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!